email:

info@agrocretanews.gr

Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Προς 1,58 ευρώ πληρώνει ο Μπαταγιάννης το πρόβειο γάλα στη Λέσβο

Η τυροκομική επιχείρηση του Δημήτρη Μπαταγιάννη (Βοσκοπούλα) βγαίνει και φέτος μπροστά στη χονδρική αγορά του αιγοπρόβειου γάλακτος της Λέσβου. Πηγές προσκείμενες στην επιχείρηση αναφέρουν πως η εταιρεία έχει εξασφαλίσει ήδη ότι θα πάρει το 70% του γάλακτος των κτηνοτρόφων της Αγίας Παρασκευής, ενός χωριού που παίζει κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών παραγωγού στο νησί. Η τιμή παραγωγού που δίνει η επιχείρηση είναι 1,58 ευρώ ανά κιλό πρόβειου γάλακτος.

Ο κ. Μπαταγιάννης είχε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό της Αγίας Παρασκευής επί έξι χρόνια ωστόσο φαίνεται πως η συνεργασία αυτή δεν θα συνεχιστεί για τη νέα γαλακτοπαραγωγική περίοδο. Το τέλος της συνεργασίας διαφάνηκε στη γενική συνέλευση που έγινε την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.

Εκεί τα μέλη του Συνεταιρισμού ανέφεραν πως έχουν κατατεθεί τέσσερις προσφορές για το γάλα των μελών από τις τυροκομικές επιχειρήσεις Όλυμπος, Βοσκοπούλα, Βαλμάς και Greek Family Farm (Τσαγκάρης). Όμως σε αντίθεση με ό,τι γινόταν τις προηγούμενες χρονιές δεν κλήθηκε η γενική συνέλευση να αποφασίσει ποια θα είναι η εταιρεία με την οποία θα συνεργαστεί ο Συνεταιρισμός, καθώς αυτή η απόφαση θα ληφθεί από το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από μέλη του Συνεταιρισμού που ήθελαν η απόφαση να ληφθεί από τη γενική συνέλευση.

Ο Συνεταιρισμός, έως αργά το βράδυ της Δευτέρας 17 Νοεμβρίου, δεν είχε ανακοινώσει την απόφασή του. Όμως δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πως προκρίνεται η συνεργασία με την τυροκομική επιχείρηση Greek Family Farm, η οποία συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τον Συνεταιρισμό της Πέτρας. Επίσης ήδη έχει πάρει και το γάλα των μελών του Συνεταιρισμού Φίλιας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η τιμή που αναμένεται να πληρώσει το γάλα στους κτηνοτρόφους της Λέσβου η Greek Family Farm είναι 1,48 ευρώ ανά κιλό (καθαρή τιμή παραγωγού).

Αν τελικά ο Συνεταιρισμός της Αγίας Παρασκευής οριστικοποιήσει τη διαφαινόμενη συνεργασία του με την Greek Family Farm, θα αποτελέσει το δεύτερο σημείο παραλαβής γάλακτος στην ίδια περιοχή της Λέσβου. Το άλλο σημείο βρίσκεται υπό τον έλεγχο ιδιωτικής εταιρείας που εμπορεύεται ζωοτροφές στην κεντρική Λέσβο.

stonisi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αγώνας δρόμου για την καταγραφή των ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου

Του Νίκου Τσιλιπουνιδάκη Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία καταγραφής των ζημιών που προκάλεσε η...

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων – Επιταχύνονται οι διαδικασίες στήριξης

Στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η άμεση καταγραφή των...

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει στις δηλώσεις ΟΣΔΕ για τη λήψη αγροτικών ενισχύσεων

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει στις δηλώσεις ΟΣΔΕ για τη λήψη αγροτικών ενισχύσεων Μέσω του myAGRO της...

ΑΓΡΟΤΕΣ: Επιδότηση 15 λεπτών στο πετρέλαιο και 24,6 εκατ. ευρώ de minimis – Οι τιμές και οι αιτήσεις

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Διπλή οικονομική παρέμβαση ενεργοποιείται για τον πρωτογενή τομέα, καθώς από τη μία πλευρά...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ