email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 31 Ιουλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Ηράκλειο: Για 24,33 ευρώ κατηγορούμενος συνταξιούχος γιατρός από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Μαζί του και άλλοι για μικροποσά

Την ώρα που το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει απλώσει τη σκιά του σε όλη τη χώρα με εκατομμύρια ευρώ να έχουν πάει σε τσέπες απατεώνων, η Ελληνική Δικαιοσύνη ασχολείται με μικροποσά και στέλνει κατηγορούμενους καλλιεργητές για 24 και 40 ευρώ.

Μια τέτοια περίπτωση έφερε στο φως το Ράδιο Κρήτη που φιλοξένησε στο στούντιο τον συνταξιούχο Ηρακλειώτη γιατρό Γιάννη Μπιμπάκη και την σύζυγό του επίσης γιατρό, για να περιγράψει την δικαστική περιπέτειά του με την κατηγορία ότι καταχράστηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το «υπέρογκο» ποσό των….24,33 ευρώ.

Μαζί του άλλοι 8 κατηγορούμενοι για μικροποσά έως 72 ευρώ.

Η απίστευτη αυτή ιστορία που ξεκίνησε το 2020 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα πέντε χρόνια μετά αφού το δικαστήριο έχει οριστεί για τις 6 Οκτωβρίου, με την κατηγορία ότι ο γιατρός δεν καλλιεργούσε πραγματικά και ότι παραπλάνησε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και πήρε χωρίς να το δικαιούται 24,33 ευρώ, προκαλεί την οργή των πολιτών.

Είχε προηγηθεί μια μεγάλη επίσης ταλαιπωρία για τον κ. Μπιμπάκη καθώς η αστυνομία στο πλαίσιο της προανάκρισης τον πηγαινόφερνε στο τμήμα.

«Η κατηγορία ότι δεν καλλιεργούσα δεν ευσταθεί δήλωσε ο κ. Μπιμπάκης γιατί το 2020 φαίνεται ξεκάθαρα από τα παραστατικά στα ελαιουργεία ότι είχα παραγωγή και αναρωτιέμαι πως έβγαλαν το συμπέρασμα ότι δεν καλλιεργούσα αφού έχω χωράφια και ελιές σε διάφορες περιοχές» επεσήμανε χαρακτηριστικά απορρίπτοντας την κατηγορία.

«Παίρνω επιδότηση 250-300 ευρώ, τόνισε ο κ. Μπιμπάκης, ποιος πήγε να δει ότι δεν καλλιεργώ», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε σκωπτικά ότι δεν έχει ανάγκη τα 24 ευρώ καθώς δηλώνει ετησίως 60.000 ευρώ.

Η περιπέτεια όμως αυτή θα έχει και συνέχειες καθώς στις 6 Οκτωβρίου έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης αλλά και με τους υπόλοιπους 8 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο για μικροποσά από 9 έως 72 ευρώ.

topontiki.gr

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΑΑΤ: Τροπολογία για άμεσες πληρωμές σε 24.000 νέους αγρότες

Νέα τροπολογία η οποία περιλαμβάνει πληρωμές χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα σε 24.000 νέους αγρότες, ανακοίνωσε το...

Οι φωτιές καίνε, οι επιλογές εκθέτουν

Γιατί η Ελλάδα δεν επιδιώκει να συμμετέχει στην παραγωγή των μέσων που καλείται κάθε...

Πολάκης: «Ενδείξεις εμπρησμού και στο βάθος… ανεμογεννήτριες»

Με σκληρή παρέμβαση για τη μεγάλη καταστροφή στο Ρέθυμνο, ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο...

Όλα δείχνουν εμπρησμό; – Οι αιχμές Περιφερειάρχη, Δημάρχου και τοπικών παραγόντων

Άλλο είναι η απροσεξία και άλλο το ενδεχόμενο εμπρησμού, τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Σοβαρές...

Ολοκληρώθηκαν οι αποφάσεις ένταξης για το μεγαλύτερο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας των τελευταίων προγραμματικών περιόδων 446 έργα

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει την υπογραφή των δεκατριών (13) Αποφάσεων Ένταξης από τη...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ