email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Tα βουνά καίγονται και σηκώνουν ανεμογεννήτριες οι νέοι φεουδάρχες

Στην Ελλάδα, οι εθνικοί δρυμοί καίγονται. Μετατρέπονται —κυριολεκτικά— σε «μέλανες» δρυμούς, ώστε να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες από τους ολιγάρχες που πωλούν «πράσινη» ενέργεια στη γερμανική βιομηχανία.

Όμως στις σοβαρές χώρες της Ε.Ε., οι ανεμογεννήτριες τοποθετούνται σε θαλάσσια πάρκα. Στις ίδιες χώρες, οι εθνικοί δρυμοί προστατεύονται και γίνονται σεβαστοί.

Στις σοβαρές χώρες της Ευρώπης προστατεύονται οι σιτοβολώνες, γιατί αναγνωρίζεται ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης.

Στην Ελλάδα, αντίθετα, η γη υψηλής παραγωγικότητας καταστρέφεται για να τοποθετούν φωτοβολταϊκά οι ίδιοι ολιγάρχες που επανέρχονται —σιγά σιγά και σταθερά— ως οι νέοι φεουδάρχες, οι νέοι τσιφλικάδες.

Με τη βοήθεια των τραπεζών που έχουν υποθηκεύσει τη γεωργική γη και την αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές.

Τελικά, και το Κιλελέρ πήγε στράφι.

Η ελληνική κοινωνία, υπό το πέπλο των δήθεν «μεταρρυθμίσεων», μετατρέπεται σε ζούγκλα.

Η ιδιωτική και δημόσια περιουσία πωλείται σε ξένους και ντόπιους ολιγάρχες-μεταπράτες.

Η ιδιοκατοίκηση καταρρέει: οι πολίτες είτε πουλούν τα σπίτια τους για να επιβιώσουν, είτε τα χάνουν στις τράπεζες που τα μεταπωλούν σε «επενδυτές» του εξωτερικού.

Στη σημερινή Ελλάδα, υπό το καθεστώς Μητσοτάκη, η χώρα πωλείται κομμάτι-κομμάτι.


Η Ελλάδα καταρρέει δημογραφικάαλλοιώνεται πληθυσμιακά και πολιτισμικά.

Για τον Μητσοτάκη, δεν υπάρχουν προστατευόμενες περιοχέςδεν υπάρχουν περιοχές Naturaδεν υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροιδεν υπάρχει αιγιαλός.

Για εκείνον, η Ελλάδα είναι απλώς ένα οικόπεδο προς εκμετάλλευση, προς πώληση, προς real estate, διαθέσιμο σε όποιον πληρώσει.

Για τον Μητσοτάκη δεν υπάρχουμε ως πολίτες. Υπάρχουμε μόνο ως ποσοστά σε στατιστικές που ισοπεδώνουν την ανθρώπινη υπόσταση.

Δεν είμαστε Έλληνες πολίτες· είμαστε πρώτη ύλησυντελεστές παραγωγής, απλοί αριθμοί στην αλυσίδα του πλούτου της νέας ολιγαρχίας.

Όχι προσωπικότητες, όχι πολίτες με ανάγκες και δικαιώματα.

Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη, η αξία σου ορίζεται αποκλειστικά από την αγοραστική σου δύναμη.

Τα πάντα είναι εμπόρευμα. Τα πάντα είναι προς πώληση.

Οι νόμοι και το Σύνταγμα έχουν καταντήσει διακοσμητικά. Η αξία του πολίτη μετριέται σε ευρώ.

Η Ελλάδα με Μητσοτάκη μέρα με την μέρα αποικιοποιείται υπό τους ήχους των τυμπάνων μιας κάστας που λεηλατεί την χώρα και λειτουργεί ως ενδιάμεσος του ξεπουλήματος της σε όποιον προλάβει από τους διεθνείς κερδοσκόπους.

Του Γιάννη Ματθαίου Σουλαδάκη

Σχετικά Άρθρα

Με γεμάτους λογαριασμούς κλείνει ο Ιούνιος – μεγάλη «ανάσα» με μισό δις ευρώ για αγρότες, κτηνοτρόφους

Μετά από μια μακρά περίοδο κατά την οποία οι παραγωγοί περίμεναν να δουν ουσιαστικές...

Τροπολογία για ΜΙΔΑ: Κτηματολόγιο, ΟΣΔΕ και ΑΑΔΕ σε έναν ηλεκτρονικό φάκελο με αυτόματες διασταυρώσεις (Έγγραφο)

Αναστάσης Κατσαβός Στην τελική ευθεία μπαίνει η σύσταση Μητρώου Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ) με...

ΥΠΑΑΤ: Στο Μητρώο Αγροτών οι συνταξιούχοι αναπηρίας που συνεχίζουν την αγροτική δραστηριότητα

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά στην αποκατάσταση της δυνατότητας εγγραφής των συνταξιούχων...

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο και τους εμπλεκόμενους φορείς ότι παρατείνονται τα...

Λαγοκέφαλος: Ξεκινά η επικήρυξη με 5,33 ευρώ το κιλό – «Δικαίωση, αλλά όχι πλήρης» λένε οι ψαράδες της Κρήτης

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε το πιλοτικό πρόγραμμα για την Κρήτη και το Νότιο...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ