email:

info@agrocretanews.gr

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Και η Φθιώτιδα στο μικροσκόπιο για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – 14 οι κατηγορούμενοι μέχρι στιγμής

Συνεχίζεται ο έλεγχος από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO)…

Την ώρα που ανακοινώνονταν η κατάργηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η ενσωμάτωση των λειτουργιών πληρωμών και ελέγχων στην ΑΑΔΕ, όπου θα μεταφερθεί και το προσωπικό του Οργανισμού, η Εντεταλμένη Ευρωπαία Εισαγγελέας συνεχίζει την άσκηση διώξεων σε όλη τη χώρα για «αμαρτωλές συμβάσεις», χωρίς από τον έλεγχο αυτόν να διαφεύγει και η Φθιώτιδα!

Αρχικά ο έλεγχος στην περιοχή ξεκίνησε από πιστοποιημένο ΚΥΔ (Κέντρο Υποδοχής Δηλώσεων), τα οποία είναι επιφορτισμένα με την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο έλεγχος αρχικά δεν είχε δείξει κάτι, όμως ακολούθησε σοβαρή καταγγελία για εικονικά βοσκοτόπια κι ακολούθησε νέος έλεγχος από τον Οργανισμό που δεν βρήκε παρατυπίες.

Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) στη οποία έφτασαν οι καταγγελίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, άσκησε διώξεις κατά 14 ατόμων από την Φθιώτιδα, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν είναι αγρότες, για μη νόμιμες επιδοτήσεις, καθώς βασιζόντουσαν σε εικονικά συμβόλαια μίσθωσης. Με αυτά φέρεται να απέσπασαν χρήματα από τις κοινοτικές επιδοτήσεις βλάπτοντας την ΕΕ και τους πραγματικούς παραγωγούς.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 27 Μαΐου 2025 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αλλά διεκόπη λόγω του μεγάλου αριθμού εγγράφων που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι προς υπεράσπισή τους και με τα οποία υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι παράνομο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στους 14 κατηγορούμενους δεν υπάρχουν προς το παρόν υπάλληλοι του ΚΥΔ, ωστόσο ο Ευρωπαϊκός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σχετικά Άρθρα

Καλούνται για καταθέσεις κτηνοτρόφοι για τα επεισόδια στο αεροδρόμιο – «Κανείς μόνος»

Κάλεσμα προς όσους κτηνοτρόφους καλούνται από την Αστυνομία για κατάθεση σχετικά με τα επεισόδια...

Ο Μ. Σχοινάς στο Συμβούλιο Γεωργίας στις Βρυξέλλες: Ευρωπαϊκή άμεση δράση για το κόστος παραγωγής

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο ο ΥπΑΑΤ έκανε την ακόλουθη δήλωση:Σε αυτούς τους δύσκολους γεωπολιτικά καιρούς,...

Κρητική σταφίδα στα αζήτητα και αμπέλια χτυπημένα από τις βροχές – Σε διπλή «μέγγενη» οι παραγωγοί

Στα αζήτητα παραμένουν εκατοντάδες τόνοι κρητικής σταφίδας, την ώρα που οι παραγωγοί βλέπουν ένα...

Καύσιμα: Στο τραπέζι η μείωση του ΕΦΚ – Η κρίσιμη μάχη της κυβέρνησης με την ακρίβεια

Στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού βρίσκεται η αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους, με τη...

Πρόβειο γάλα: Έσπασε τα 2 ευρώ – Η αγορά θυμίζει χρηματιστήριο και κανείς δεν λέει πού σταματά

- Συμφωνίες στα 2 €/κιλό επιβεβαιώνει το Agrocapital – Οι βιομηχανίες αναζητούν πρώτη ύλη,...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ