email:

info@agrocretanews.gr

Κυριακή, 26 Ιουλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Τι έχει να κρύψει η κυβέρνηση; Γιατί αρνείται να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για την Ολλανδική Εταιρεία HVA ;

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη περιφρόνηση της κυβέρνησης προς τις δημοκρατικές διαδικασίες, καθώς εξακολουθεί να αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις και τις αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

 Στις 23 Οκτωβρίου 2024, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ζήτησε με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταθέσει τη σύμβαση με τίτλο «Στρατηγικό Σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων για το νησί της Κρήτης» ( https://shorturl.at/kYjEw ). Παρά την υποχρέωσή της, η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει έως σήμερα τη Σύμβαση.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2025, σύσσωμη η  KO  της Νέας Αριστεράς υπέβαλε νέα Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τέσσερις συναρμόδιους υπουργούς για τον τρόπο ανάθεσης σειράς μελετών στην συγκεκριμένη εταιρεία για την Θεσσαλία και την τύχη αυτών ( https://shorturl.at/yCyxD ). Και πάλι, η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος, αφού κανείς Υπουργός δεν έχει απαντήσει ως σήμερα,  έως όφειλε.

Η άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει γεννά ερωτήματα:

 Γιατί δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις της στον κοινοβουλευτικό έλεγχο; Τι ακριβώς έχει να κρύψει και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η σκόπιμη απόκρυψη πληροφοριών;

Η σιωπή της κυβέρνησης δεν είναι απλώς αλαζονική — είναι ένοχη. Όταν μια ξένη εταιρεία εμπλέκεται σε ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων και η αγροτική ανάπτυξη, ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να γνωρίζει.

Η Νέα Αριστερά απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται και να δώσει άμεσα τις απαντήσεις και τα έγγραφα που δικαιούται η κοινωνία να γνωρίζει.

Σχετικά Άρθρα

Δεύτερη συνεδρίαση Ομάδας Εργασίας Περιφέρειας Κρήτης, Κρήτης για την Προστασία, Προώθηση και Ανάπτυξη της Καλλιέργειας των Κηπευτικών

Η δεύτερη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Περιφέρειας Κρήτης για τα ζητήματα που αφορούν...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή αιτήσεων για τα Χρηματικά Βοηθήματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Τετάρτη...

ΑΑΔΕ: Με νέα ρεκόρ έκλεισε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Ολοκληρώθηκε χθες, 24 Ιουλίου 2026, η υποβολή των εμπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το...

Καιρός: Με άνοδο της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη η Κυριακή – Έρχεται νέο κύμα ζέστης από τη Δευτέρα

Αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία...

Άνοδος για τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις μετά τις πληρωμές στον αγροτικό κόσμο

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν τη διατήρηση της πολιτικής κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ