email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Κορμέντζας ο εκλεκτός,παιχνίδια συμφερόντων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εντείνεται ο πόλεμος μεταξύ των δυο ομάδων του ΟΣΔΕ, όχι μόνο για τον επικείμενο διαγωνισμό που αφορά τον τεχνικό σύμβουλο, αλλά και την προεδρία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Από την στιγμή που έχει κινηθεί βάσει Νόμου η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω της σχετικής πρόσκλησης και όχι μέσω τοποθέτησης όπως γίνεται μέχρι σήμερα, τα… συμφέροντα μάχονται για το ποιός θα βάλει τον δικό του στην Προεδρία του Οργανισμού.

Ένα από τα ονόματα που λέγεται πως παίζει δυνατά και προωθείται από την ομάδα ΟΣΔΕ του… Βορρά είναι ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και παλιό στέλεχος στον ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Κορμέντζας. Για τον συγκεκριμένο Καθηγητή είχε ακουστεί πάλι το όνομά του, όμως η επιθυμία της μιας ομάδας του ΟΣΔΕ, σκόνταψε στην… επιθυμία της άλλης ομάδας του ΟΣΔΕ, εκείνης του Νότου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Κορμέντζας είναι να έχει καταθέσει και στην απαιτούμενη αίτηση κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες του Agrocretanews έχει ήδη κάνει.
Κάπως έτσι τα συμφέροντα παίρνουν θέση μάχης για το ποιός θα αποκτήσει καλύτερο έλεγχο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, μια θέση που αποκτά μεγαλύτερη σημασία λόγω της νέας ΚΑΠ και της αναδιανομής των επιδοτήσεων. Μια αναδιανομή που καλό θα ήταν με τους αγρότες να γνωρίζουν πώς και τι πρόκειται να γίνει και όχι… απόντες.

Σχετικά Άρθρα

4η συνεδρίαση Εθνικού Διαλόγου για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034 στο πλαίσιο του Σχεδίου «Εθνικής και Περιφερειακής Εταιρικής Σχέσης (ΕΠΕΣ)»

Την Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, η 4η συνεδρίαση του...

Παράταση ζητούν οι φοροτεχνικοί του Ρεθύμνου για την υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση και τη Β’ φάση του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής

Παράταση ζητούν οι φοροτεχνικοί του Ρεθύμνου για την υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση και τη Β’...

“Φτάνει πια με τις υποσχέσεις – Η Ιεράπετρα βγαίνει μπροστά”

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2026 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας,...

Η Συνέντευξη Τύπου του ΑΚΚΕΛ στην ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου

Στην Αίθουσα ΓΕΡΜΑΝΟΣ-D θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 η καθιερωμένη Συνέντευξη...

Νέοι Αγρότες – 50.000€: Πριμ διαδοχής ή πριμ παραίτησης;

Υπάρχει μια σιωπηλή ομολογία ήττας κρυμμένη μέσα στο νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τη γεωργία. Η...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ