email:

info@agrocretanews.gr

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Σοκ για : 44χρονος βρήκε δρεπάνι καρφωμένο στο καπό του αυτοκινήτου του – Η καταγγελία για εκφοβισμό

Ένα δρεπάνι καρφωμένο στο καπό του αυτοκινήτου τους αντίκρισαν ένας 44χρονος αγελαδοτρόφος και η μητέρα του, ενώ λίγες μέρες αργότερα βίωσαν μια έκρηξη μπροστά στην πόρτα του σπιτιού τους, πριν καταγγείλουν τον εκφοβισμό που δέχτηκαν από τέσσερα άτομα, στη Θεσσαλονίκη.

Για το περιστατικό, συνελήφθη ένας 36χρονος, ενώ τακτοποιήθηκε ένας 22χρονος και αναζητούνται δύο άγνωστοι δράστες, από την αστυνομία, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, σύμφωνα με το karfitsa.gr.

Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, εις βάρος του συλληφθέντα αλλά απήγγειλε κατηγορίες και εναντίον των υπόλοιπων εμπλεκομένων, κατά περίπτωση. Τα αδικήματα είναι τα εξής:

Απόπειρα εκβίασης με απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο ζωής και με απειλή βλάβης της επιχείρησης. Ηθική αυτουργία στις δύο προηγούμενες πράξεις. Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού. Φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Εγκληματική οργάνωση. Ηθική αυτουργία σε έκρηξη, κατασκευή εκρηκτικών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης. Η δικογραφία σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, μετά τη μήνυση – έγκληση που κατέθεσε ο 44χρονος και η 71χρονη μητέρα του, στις 21 Αυγούστου.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με την καταγγελία ο πρώτος παθών ενεργώντας για λογαριασμό της ατομικής επιχείρησης εκτροφής αγελάδων γαλακτοπαραγωγής και μοσχαριών πάχυνσης, ιδιοκτησίας της μητέρας του, τον Μάιο 2024 ήρθε σε προφορική συμφωνία με την εταιρεία του 36χρονου κατηγορούμενου για την προμήθεια ζωοτροφής. Για αυτό τον λόγο εκδόθηκαν σχετικά τιμολόγια και η δεύτερη παθούσα μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό της πωλήτριας εταιρείας, για την ολοσχερή εξόφληση, συνολικά 132.119 ευρώ. Ο πρώτος κατηγορούμενος, όμως, δεν παρέδωσε τις αντίστοιχες ποσότητες ζωοτροφής.

Μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, ο 44χρονος απαίτησε την επιστροφή των χρημάτων αλλά ο 36χρονος παρέδωσε, σε απεσταλμένο του παθόντα, χρηματικό ποσό 1300 ευρώ και μια επιταγή αξίας 4000 ευρώ. Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις, μέσω δικηγόρων, με σκοπό την έγγραφη διευθέτηση της εν λόγω οικονομικής διαφοράς, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο μερικής αποπληρωμής του χρέους, κατόπιν πρότασης του παθόντα, ο πρώτος κατηγορούμενος παρέδωσε σε αυτόν ένα αυτοκίνητο, με τη δέσμευση να προβεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης του, την οποία ωστόσο αθέτησε.

enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Έκτακτη ανακοίνωση Κτηνοτροφικού Αμαρίου ενόψει ακραίων καιρικών φαινομένων

Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/09/2026 ΕΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ...

ΥΠΕΘΟΟ – ΑΑΔΕ: Νέες προθεσμίες για την ηλεκτρονική τιμολόγηση των επιχειρήσεων της δεύτερης περιόδου και τη Β’ φάση των ψηφιακών παραστατικών διακίνησης

Με κοινές αποφάσεις του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημητρίου Μαρκόπουλου, και του Διοικητή...

OLYMPIA FORUM VII – Γιάννης Ανδριανός: «Εργαζόμαστε για ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, ανταγωνιστικό, ανθεκτικό, τεχνολογικά ώριμο και εξωστρεφές»

Την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης του πρωτογενούς τομέα, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των παραγωγών...

Ξεκινά η διαδικασία για τη στήριξη με 50 εκατ. ευρώ των παραγωγών που επλήγησαν από τον παγετό του 2025

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Αγροτικής...

Κρήτη: Καταρρέει ο πρωτογενής τομέας χωρίς το ΟΣΔΕ – Σοβαρές οι συνέπειες

Επιμέλεια: Γιώργος Ι. Παπαδάκης Κίνδυνο κατάρρευσης του πρωτογενούς τομέα δημιουργούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ