email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα: συνεχίζεται η τραγωδία των πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ξεχειλίζει η οργή των αγροτών από άλλη μία κουτσουρεμένη και προβληματική πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με μικροποσά σε πολλές περιπτώσεις όπως καταγγέλεται στους λογαριασμούς των αγροτών, καμία αναλυτική ενημέρωση από πλευράς Οργανισμού και  ένα έλλειμμα της τάξης των 70 εκατ. € για την εξόφληση των ενισχύσεων του 2023.

Μία πληρωμή που ήρθε να ακολουθήσει όλες τις προηγούμενες αδιαφανείς, αποτυχημένες πληρωμές με αποκορύφωμα αυτή του έτους 2022 που έγινε με λάθος υπολογισμό δικαιωμάτων και οδηγεί στο να ζητηθούν πίσω από τους αγρότες 50 εκατ. €.

Οι αγρότες βιώνουν την πρωτοφανή ανεπάρκεια των διοικήσεων του Οργανισμού και της πολιτικής ηγεσίας εδώ και πέντε χρόνια που ανέλαβε την κυβέρνηση η ΝΔ, κάτι που αποδεικνύουν, οι συνεχείς αλλαγές πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι προβληματικές πληρωμές που έχουν οδηγήσει σε δημοσιονομικές διορθώσεις ύψους 281 εκατ. € μέχρι σήμερα και τον ΟΠΕΚΕΠΕ να τίθεται υπό επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΟΣΔΕ 2004 να παραμένει ακόμη κλειστό εν μέσω Ιουλίου.

Για τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας προς τους αγρότες και απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική βιωσιμότητα τους, η εύρυθμη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και η έγκαιρη, δίκαιη και σωστή καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων με διαφάνεια και τήρηση των ευρωπαϊκών κανονισμών. 

Σχετικά Άρθρα

ΕΟΑΣ Καρδίτσας: Με κινητοποίηση απαίτησε την παύση των διώξεων κατά των αγωνιζόμενων αγροτών

Σε κινητοποίηση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας προχώρησε την Παρασκευή, η Ενωτική Ομοσπονδία...

Γιάννης Ανδριανός: Η επιστημονική γνώση βασικό εργαλείο για την ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας και της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού ελαιολάδου

Στη σημασία της επιστημονικής γνώσης και έρευνας για την ενίσχυση της ποιότητας, της ανταγωνιστικότητας...

Παρά την αυξημένη παραγωγή, ανησυχία για τις τιμές του ελαιολάδου

Παρά τα θετικά μηνύματα που φέρνει η αυξημένη όπως φαίνεται ελαιοπαραγωγή στο Ρέθυμνο σε...

«Οδικός χάρτης» από το Ινστιτούτο Τσίπρα για την Τράπεζα Γης και τους νέους αγρότες

Ενώ χιλιάδες νέοι αγρότες κάτω των 40 ετών επιλέγουν και επιμένουν να μένουν στον...

Στην Κρήτη ο Μητσοτάκης στις 10 Οκτωβρίου – Εγκαίνια για το πρώτο ολοκληρωμένο έργο του ΒΟΑΚ

Στην Κρήτη αναμένεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10 Οκτωβρίου, με επίκεντρο τον ΒΟΑΚ και...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ