email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Μετρούν… τα δενδρύλλια από την τεράστια χασισοφυτεία στα Χανιά

Πολύ μεγάλη επιτυχία στη μάχη κατά των ναρκωτικών σημείωσε η αστυνομία στην Κρήτη, σε μια επιχείρηση που εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο ταυτόχρονα και είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό μιας πολύ μεγάλης χασισοφυτείας στα Χανιά και αρκετών μικρότερων στις υπόλοιπες περιοχές. Έγιναν τέσσερις συλλήψεις, ενώ βρέθηκαν και άλλα… καλούδια κατά τη διεξαγωγή των ερευνών.

Η επιχείρηση, η οποία συντονίστηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό χασισοφυτείας στον Κουρνά Αποκορώνου, με πάνω από 1500 δενδρύλλια κάνναβης… με μια πρώτη ματιά, καθώς η καταμέτρηση συνεχιζόταν και το βράδυ της Δευτέρας.

Επίσης, έρευνες έγιναν σε περιοχές του Μυλοποτάμου, όπως το Πέραμα και τα Λιβάδια, αλλά και σε περιοχές του δήμου Μαλεβιζίου, όπως το Φόδελε, με τους αστυνομικούς να αναζητούν συγκεκριμένα άτομα .

Συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες, εκ των οποίων ένας Αλβανός στον Κουρνά και άλλοι τρεις Κρητικοί στον Μυλοπόταμο, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις ύποπτοι που έχουν ταυτοποιηθεί.

Εκτός από τη μεγάλη φυτεία στον Κουρνά, έχουν εντοπιστεί χρήματα, σφαίρες, ζυγαριές αλλά και μικρές… φυτειούλες σε μπαλκόνια, αυλές και σπίτια εμπλεκόμενων.

Πληροφορίες του zarpanews.gr αναφέρουν ότι η δικογραφία που σχηματίζεται, πιθανότατα θα περιλαμβάνει και το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αργότερα.

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

Σχετικά Άρθρα

Από 7 Σεπτεμβρίου η αναδιανομή αδιάθετων δελτίων κοινωνικού, ιαματικού, εκδρομικού τουρισμού και εισιτηρίων θεάτρου από την ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ενημερώνει ότι την  Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου...

Κώστας Κατσαφάδος: Ψηφίστηκε η μεταρρύθμιση στη στεγαστική αρωγή

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής...

ΑΑΔΕ:  Έως 11.9.2026 η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων για αγροτεμάχια πειραματικής σποράς στην ΕΑΕ 2025

Ενόψει της ολοκλήρωσης των πληρωμών για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) 2025, οι παραγωγοί...

Ερώτηση για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης  και «τεχνική λύση» βοσκοτόπων

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θέμα: Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης  και «τεχνική...

Κεφαλογιάννης στην Κομισιόν: Ζητά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την ΠΟΠ Γραβιέρα Κρήτης

Στήριξη για τη Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ ζητά από την ΕΕ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης Ο Μανώλης...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ