email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο της Υ.Α.: «Απαιτήσεις φύτευσης σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, θέτει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης, που αφορά στις «Απαιτήσεις φύτευσης σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς».

Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί υπόκεινται σε υποχρέωση φύτευσης και συντήρησης -καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους- φυτών συμβατών με τη βλάστηση της περιοχής, περιμετρικά της εγκατάστασης, ενώ σε έργα μεγάλου μεγέθους η φύτευση προβλέπεται και εντός των πολυγώνων του σταθμού.

Η παραπάνω υποχρέωση προβλέπεται στο άρθρο 52 «Υποχρέωση φύτευσης σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς», του ν. 5069/2023 (Α’ 193). Οι απαιτήσεις και οι λεπτομέρειες ρυθμίζονται με Υπουργική Απόφαση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προετοίμασε σχέδιο Απόφασης, με το οποίο ρυθμίζονται: οι επιφάνειες φύτευσης, τα είδη και ύψη των φυτών, η διαδικασία έγκρισης των παραμέτρων της φύτευσης, οι έλεγχοι και οι σχετικές κυρώσεις.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν σε δημόσια, διαδικτυακή διαβούλευση, 10 ημερών, καταθέτοντας τις προτάσεις τους στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (e-mail: sec.dipa@prv.ypeka.gr) έως τις 19 Μαΐου 2024. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, οι προτάσεις θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη στην οριστική διαμόρφωση των τελικών διατάξεων της Υπουργικής Απόφασης.

Το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης είναι διαθέσιμο εδώ.

ypen.gov.gr

https://dasarxeio.com/

Σχετικά Άρθρα

ΑΑΔΕ: Στις Περιφέρειες οι έλεγχοι πληρωμών για παρεμβάσεις της ΚΑΠ

Τι προβλέπει η Κοινή Απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών και της ΑΑΔΕ Στις κατά τόπους ΔΑΟΚ...

ΕΕ: Το «δικαίωμα παραμονής» στις αγροτικές περιοχές

Στο επίκεντρο και η στρατηγική της ΕΕ για την ανανέωση των γενεών στη γεωργία Το...

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς βώλους στα αιγοπρόβατα

Μια νέα ημέρα για την ελληνική κτηνοτροφία: Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς...

«Δεν μπορεί το κράτος να παίρνει ΕΝΦΙΑ και μετά να αμφισβητεί την περιουσία σου» – Αναβρασμός στο νησί για Κτηματολόγιο & δασικούς χάρτες

Ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης ζητά λύση για δασικούς χάρτες και Κτηματολόγιο, τονίζοντας ότι οι πολίτες...

ΥΠΑΑΤ: Στους 1.304 τόνους η ελεγχόμενη διακίνηση τυριών από τη Λέσβο

Συνεχίζεται ομαλά η ελεγχόμενη διακίνηση τυροκομικών προϊόντων από τη Λέσβο προς την υπόλοιπη χώρα...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ