email:

info@agrocretanews.gr

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

«Το αίσθημα ασφάλειας επανέρχεται» – Αλλάζουν τα πράγματα στην ύπαιθρο των Χανίων με τις δράσεις του νέου αστυνομικού διευθυντή Κρήτης

Ευγνωμοσύνη στον νέο αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, Νίκο Σπυριδάκη, για την ιδιαίτερα αυστηρή στάση του στο ζήτημα της αδεσποτίας παραγωγικών ζώων εκφράζει ο σύλλογος Αδεσποτίας Χανίων.

Ως γνωστόν, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί πολλαπλές επεμβάσεις από την ΕΛ.ΑΣ., κυρίως στην περιοχή της Κισσάμου, με στόχο να σταματήσει η παραβατικότητα στην ύπαιθρο, η οποία σχετίζεται πολύ συχνά και με το ζήτημα της αδεσποτίας.

Αναφέρει ο σύλλογος:

«Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχαμε ζητήσει με τον καινούργιο αστυνομικό διευθυντή Κρήτης κ.Σπυριδάκη ώστε να τον ενημερώσουμε για την κατάσταση της αδέσποτης βόσκησης που επικρατεί χρόνια τώρα με την τότε ανοχή της αστυνομίας αλλά και πολιτικών προσώπων οι οποίοι παρεμβαίνουν ή δεν εφαρμόζουν τον νόμο.

Τον ενημερώσαμε για τις απειλές που δέχονται για την ζωή τους τα μέλη μας,για τις τεράστιες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται οι περιουσίες μας να καταπατούνται, ώστε οι συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι να τις αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί αφού κανείς άλλος δεν τις θέλει ή να τις καταπατούν επ ’αόριστον και όποιος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί να βρίσκει την επομένη μέρα κομμένα ελαιόδεντρα,κλεμμένες περιφράξεις,καμμένα αυτοκίνητα, λεκτικές απειλές και χειροδικίες επιβάλλοντας ένα σκηνικό τρόμου.

Η αλήθεια είναι ότι μετά την τοποθέτηση του κ.Σπυριδάκη σε αστυνομικό διευθυντή έχουν αρχίσει να αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο.

Η αίσθηση ασφάλειας αρχίζει να επανακτάται, οι άνθρωποι παίρνουν θάρρος και είναι έτοιμοι να μιλήσουν αφού βλέπουν ότι τώρα υπάρχει ειλικρινή διάθεση από τον αστυνομικό διευθυντή να τελειώσει αυτή η χρόνια τρομοκρατία ειδικά στην δυτική Κίσαμο.

Ο σύλλογος Αδεσποτίας Ν. Χανίων και οι περίπου 300 οικογένειες που εκπροσωπεί τον ευχαριστούμε από καρδιάς. Είμαστε δίπλα του, σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα όπου επιτέλους ένας άνθρωπος έσκυψε πραγματικά πάνω από τα προβλήματα μας τα οποία συγκρούονται και με την αδιαφορία του πολιτικού προσωπικού για την λεγόμενη ‘’αποκέντρωση’’ και ανάπτυξη της υπαίθρου.

Ζητάμε από τους όλους βουλευτές του νομού να βοηθήσουν έμπρακτα στο να εξαλειφθεί το προκλητικό φαινόμενο της αδέσποτης βόσκησης παίρνοντας νομοθετικές πρωτοβουλίες και αυστηροποιώντας τα πρόστιμα και να κλείσουν τις πόρτες τους σε όλους αυτούς τους παραβατικούς.

Η τοπική αυτοδιοίκηση να εφαρμόσει τον νόμο στο ακέραιο και επιτέλους ο εισαγγελέας να προχωρήσει την συσχέτιση των μηνύσεων!!

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του συλλόγου Αδεσποτίας Ν.Χανιών»

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

ΑΑΔΕ: Επέκταση λειτουργιών της Ψηφιακής παρακολούθησης της Διακίνησης Αποθεμάτων

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή (Α.1233/2026), και σε συνέχεια της στενής...

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το myDiesel

Το myDieselApp απευθύνεται: α) στους δικαιούχους απαλλαγής από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου...

73 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους και λειτουργικές δαπάνες Περιφερειών για την αντιμετώπιση των επιζωοτιών

Θανάσης Καββαδάς 73 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους και λειτουργικές δαπάνες Περιφερειών για την...

ΥΠΑΑΤ: Παραγωγική συζήτηση στη Νάξο για τη νέα ΚΑΠ 2028–2034 – Στο επίκεντρο οι ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας

Με ουσιαστικές παρεμβάσεις, ανταλλαγή απόψεων και συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής...

ΥΠΑΑΤ– ΑΑΔΕ: Μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2027 οι βώλοι για τις εκτροφές άνω των 900 αιγοπροβάτων για την ΕΑΕ 2026

Η ΑΑΔΕ και το ΥΠΑΑΤ υπενθυμίζουν στους αιγοπροβατοτρόφους ότι, σύμφωνα με την ΚΥΑ 148097/2026...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ