email:

info@agrocretanews.gr

Κυριακή, 16 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Στη δικαιοσύνη οι τευτλοπαραγωγοί

 Οι τευτλοπαραγωγοί ζητούν την απόδοση ευθυνών για την κατάσταση της ΕΒΖ ΑΕ.

Το δρόμο της δικαιοσύνης αποφάσισαν να ακολουθήσουν ομόφωνα τευτλοπαραγωγοί της χώρας, διεκδικώντας την επαναλειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών του δήμου Αλεξάνδρειας (Ημαθία), Γιώργος Διαμαντόπουλος.

         Σε σημερινή τους συνάντηση στο Πλατύ Ημαθίας, περισσότεροι από 80 τευτλοπαραγωγοί από τους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Σερρών, Θεσσαλίας, Ροδόπης και Έβρου, αφού ενημερώθηκαν από νομικό σχετικά με τα περιθώρια ενεργειών που έχουν, όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, αποφασίσανε να προχωρήσουν με δικά τους έξοδα «στην κατάθεση αγωγής κατά των διοικήσεων της ΕΒΖ από το 2016, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης του 2020 με βάση την οποία θα υλοποιούνταν εντός τριετίας το σχέδιο εξυγίανσης της βιομηχανίας το οποίο είχε εκπονήσει η Τράπεζα Πειραιώς και την έξοδο της εταιρείας από το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι τευτλοπαραγωγοί θα συστήσουν ολιγομελή συντονιστική επιτροπή που θα «τρέχει» τα προαναφερόμενα θέματα και θα ενημερώνει το σύνολο των παραγωγών.

         Το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ, κατά τον κ. Παπαδόπουλο, αφορούσε μεταξύ άλλων τη διατήρηση της τευτλοκαλλιέργειας και τη συνέχιση της παραγωγικής λειτουργίας της βιομηχανίας. «Με βάση την απόφαση για την εξυγίανση της βιομηχανίας, το 2022 θα έπρεπε να έχουν σπαρθεί πανελλαδικά 60.000 στρέμματα με τεύτλα και το 2023 τουλάχιστον 80.000 στρέμματα και δεν υπάρχει τίποτα», τόνισε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι «οι ευθύνες που υπάρχουν για τον μαρασμό και την απαξία της ΕΒΖ ΑΕ, θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν».

ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Οι κτηνοτρόφοι στην Κρήτη ζητούν τη στήριξη όλων των Βουλευτών για το «αγκάθι» του Κτηματολογίου και των δασικών εκτάσεων

Ενα μεγάλο «αγκάθι» για τους κτηνοτρόφους αποτελεί αυτό της απειλής μαζικής υφαρπαγής ιδιωτικών περιουσιών...

Κλιματική κρίση: Όταν η οικονομία δουλεύει με το φεγγάρι – Το νυχτερινό «jet lag» της υπαίθρου

Η κλιματική κρίση δεν αποτελεί πλέον μια αφηρημένη επιστημονική προειδοποίηση για το μέλλον, αλλά...

Κρήτη: Οι εκτιμήσεις για τη νέα ελαιοκομική περίοδο

Οι ποσότητες του ελαιολάδου που μένουν στα αζήτητα, στις αποθήκες των κρητικών παραγωγών, δεν ξεπερνά τους...

Θεσμός για τη Βιάννο η 3η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου: Πλήθος κόσμου «αγκάλιασε» τους εκθέτες, γεύτηκε το ποιοτικό προϊόν και διασκέδασε με καλή μουσική

Με επιτυχία ολοκληρώνεται απόψε η 3η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στην Άνω Βιάννο, με...

«Ανάσα» για τους μικρούς αγρότες: Απαλλαγή από ελέγχους και κυρώσεις ΚΑΠ για κάτω από 100 στρέμματα

Δημήτρης Κανάκης Τι αποκαλύπτει επίσημο έγγραφο της Κομισιόν για τις εκμεταλλεύσεις έως 10 εκτάρια και...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ