email:

info@agrocretanews.gr

Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Βολές κατά ΥπΑΑΤ και από την Αραμπατζή που συνυπέγραψε τις αλλαγές στην ΚΑΠ

Ευθύνες στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, για τις κινητοποιήσεις των αγροτών έριξε η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 και στην εκπομπή «μπρα ντε φέρ».

Η κ. Αραμπατζή, που “πέρασε και δεν ακούμπησε από το ΥπΑΑ”, αλλά είχε συμβολή και στη νέα ΚΑΠ αναφερόμενη στο αίτημα των αγροτών για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, είπε ότι είναι ένα οριζόντιο μέτρο που θα περιείχε αδικίες αν εφαρμοζόταν, πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει τι παραπάνω μπορεί να δώσει στους αγρότες πέρα από τα όσα εξήγγειλε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

«Είμαι βέβαιη ότι το οικονομικό επιτελείο και ο πρωθυπουργός προσωπικά θα εξαντλήσει τα περιθώρια προκειμένου να δούμε λίγο περισσότερο εξαντλητικά, επειδή το κόστος το ενεργειακό έχει πραγματικά εκτοξευτεί, τι καλύτερο θα μπορούμε να δώσουμε όσον αφορά στο αγροτικό πετρέλαιο».

Η κ. Αραμπατζή έριξε πυρά κατά του Λευτέρη Αυγενάκη κάνοντας λόγο για παλινωδίες που παρατηρήθηκαν στις πληρωμές των αγροτών τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο.

«Θα ήθελα οι επιτελείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να έχουν τεταμένα τα αντανακλαστικά τους, να επιδείξουν τα αντανακλαστικά που δείχνει γενικά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα και να μην παρατηρούνται οι παλινωδίες που παρατηρήθηκαν στις πληρωμές του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου του 2023.

Υπήρχε όλη αυτή η ιστορία με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλετε τη γνώμη μου, από την ώρα που έφυγε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέχρι τη στιγμή που ορίστηκε ο νέος πρόεδρος και πέρασε ένας μήνας. Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον Οκτώβριο. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί ενώ παραιτήθηκε ο πρόεδρος, δεν αντικαταστάθηκε την ίδια στιγμή. Όλα αυτά είναι καθυστερήσεις.

Αν οι πληρωμές γίνονταν με πολύ προσοχή και επιμέλεια, οι αγρότες αυτή τη στιγμή θα ήταν ίσα βάρκα ίσα νερά με τα χρήματα που έπαιρναν όλες τις προηγούμενες περιόδους. Χρειάζονται αλλά αντανακλαστικά από αυτά που επιδεικνύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».

Το μόνο που μένει να δούμε είναι και το Σπήλιο Λιβανό να κάνει υποδείξεις…

Σχετικά Άρθρα

Αγρότες: Πώς θα κάνουν δωρεάν διακοπές

Δωρεάν διακοπές – με 12 διανυκτερεύσεις στα νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου -, όπως και φθηνότερη συμμετοχή στα...

«Βροχή» καταγγελιών για ακαθάριστα οικόπεδα: Στις 8.000 οι αναφορές – Τι ισχύει με τα βαριά πρόστιμα

Τις περίπου 8.000 αναφορές πολιτών για ακαθάριστα οικόπεδα γεμάτα ξερά χόρτα και απορρίμματα, που...

Δεύτερη συνεδρίαση Ομάδας Εργασίας Περιφέρειας Κρήτης, Κρήτης για την Προστασία, Προώθηση και Ανάπτυξη της Καλλιέργειας των Κηπευτικών

Η δεύτερη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Περιφέρειας Κρήτης για τα ζητήματα που αφορούν...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή αιτήσεων για τα Χρηματικά Βοηθήματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Τετάρτη...

ΑΑΔΕ: Με νέα ρεκόρ έκλεισε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Ολοκληρώθηκε χθες, 24 Ιουλίου 2026, η υποβολή των εμπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ