email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Οι Κτηνίατροι θα ζητήσουν εισαγγελική παρέμβαση για τα ζωντανά ζώα στις φάτνες …

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προτίθεται να ζητήσουν οι κτηνίατροι και οι φιλοζωικοί σύλλογοι, για την τοποθέτηση ζωντανών ζώων στις φάτνες που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικές πλατείες του Βόλου Μαγνησίας.

Οι δύο Χριστουγεννιάτικες φάτνες που έχουν φτιαχτεί από τον Δήμο Βόλου στην πλατεία Αγίου Νικολάου, με αληθινά ζώα, πρόβατα και πόνυ, με στόχο, όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι, να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στο πνεύμα και την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών και να μοιράσουν χαρά στους μικρούς φίλους, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κτηνιάτρους και τους φιλοζωικούς συλλόγους.

Είναι η δεύτερη χρονιά που συμβαίνει αυτό, με τους κτηνιάτρους να μιλούν για κακοποίηση των ζώων.

Από την πλευρά του, ο δήμος υποστηρίζει ότι τρεις φορές την ημέρα ειδικά επιφορτισμένος συνεργάτης φροντίζει για την παροχή φαγητού και νερού και για την καθαριότητά τους, υγειονομικά επιτηρούνται από κτηνίατρο, ενώ η φύλαξή τους είναι συνεχής.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος συλλόγου κτηνιάτρων, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος που αντιτίθεται στην καταπόνηση των ζώων και το στρες που υφίστανται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί δε ότι θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, καθώς υφίστανται και ηθικά ζητήματα.

πηγή:CNN.gr

Σχετικά Άρθρα

Ένωση Ηρακλείου: «Να ενταχθεί η Κρήτη στις περιοχές παραγωγής φέτας ΠΟΠ»

Επιστολή προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Κρήτης – «Η έλλειψη αιγοπρόβειου...

ΥΠΑΑΤ: Στη Νάξο το Σάββατο η 6η συνεδρίαση του Εθνικού Διαλόγου για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034

Στη Νάξο μεταφέρεται το Σάββατο 31 Οκτωβρίου ο Εθνικός Διάλογος για τη νέα Κοινή...

Στα ύψη η χονδρική τιμή ρεύματος τον Οκτώβριο – «Στροφή» στα μπλε τιμολόγια κάνουν οι καταναλωτές

Στα 190 ευρώ ανά μεγαβατώρα διαμορφώνεται η μέση χονδρική τιμή του ρεύματος τον Οκτώβριο,...

Ελαιόλαδο: Στα 4,10 ευρώ το αγουρέλαιο στη Σητεία – Η Κατερίνα Σπυριδάκη ζητά άμεσα μέτρα στήριξης

Νέα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η βουλευτής Λασιθίου...

Εξαγορά ενσήμων: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες – Πώς θα ενημερώνονται για το κόστος

Ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιοποίηση των ασφαλιστικών διαδικασιών πραγματοποιεί ο e-ΕΦΚΑ, θέτοντας σε...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ