email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Άνεργοι από βόρεια Ελλάδα κατεβαίνουν Κρήτη για λιομάζωμα

Η απόφαση αφορά στο πιλοτικό Πρόγραμμα κινητικότητας 500 ανέργων για εποχική απασχόληση στον πρωτογενή τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή κινήτρων στους ανέργους της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να μετακινηθούν από την περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους προς την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης για να απασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα, όπου υφίστανται αυξημένες ανάγκες σε εργατικό δυναμικό.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του επιδόματος μετακίνησης και μετεγκατάστασης για την προώθηση της απασχόλησης, είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των Π.Ε. Κοζάνης (ΚΠΑ2 Κοζάνης και Πτολεμαΐδας), Π.Ε. Φλώρινας (ΚΠΑ2 Φλώρινας και Αμυνταίου), Π.Ε. Καστοριάς (ΚΠΑ2 Καστοριάς) και Π.Ε. Γρεβενών (ΚΠΑ2 Γρεβενών), που επιθυμούν να μετακινηθούν από τον τόπο της μόνιμής κατοικίας τους στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, προκειμένου να απασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα (συγκομιδής της ελιάς).

agronewsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα

Στο Ηράκλειο ο Μαργαρίτης Σχοινάς για τη νέα ΚΑΠ – Στο τραπέζι οι προτεραιότητες της Κρήτης

Στο Ηράκλειο μεταφέρεται στις 16 Οκτωβρίου η συζήτηση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική,...

Πρόσκληση συμμετοχής σε εργαστήριο του EU CAP Network για τα γεωργικά δεδομένα και τα Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων

Το EU CAP Network δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο εργαστήριο«Agricultural data for...

Καταδίκη έντεκα αγροτών στο Εφετείο για παλαιότερες κινητοποιήσεις

Εξετάστηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στην Καστοριά η έφεση που είχαν καταθέσει 11 αγρότες...

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται η τέταρτη δόση – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της πληρωμής της τέταρτης διμηνιαίας δόσης...

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην πλατφόρμα MyAgro

Σχεδόν δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών δεν θα καταφέρουν...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ