email:

info@agrocretanews.gr

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Συναντήσεις Υπ. Μετανάστευσης και Γ.Γ. ΥπΕξ με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας

Προγραμματισμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την 13/10/2023 στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταξύ του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας και του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Δημήτρη Καιρίδη.

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η έλλειψη εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα. Στην σύσκεψη επίσης παραβρέθηκε ο βουλευτής Λασιθίου και Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Πλακιωτάκης Ιωάννης.

Κατά τη διάρκεια της, αναλύθηκαν όλα τα επιμέρους ζητήματα που ευθύνονται για την σημαντική έλλειψη εργατών γης, καταθέτοντας συγχρόνως συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις με σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Στόχος μας παραμένει η άμεση εξομάλυνση αυτού του ζητήματος για να σωθεί η τρέχουσα καλλιεργητική περίοδος.

Ο κ. Καιρίδης, ανέπτυξε με τη σειρά του τις πρωτοβουλίες και την κατεύθυνση όπου σκοπεύει να κινηθεί η κυβέρνηση.

Ακολούθησε δεύτερη σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών με συνεργάτες της Γενικής Γραμματέας κ. Αγγελάτου Τερέζας, η οποία είναι καθ’ ύλην αρμόδια για το στάδιο της συνέντευξης των υποψηφίων εργαζομένων (ΠΤΧ) στις ελληνικές Πρεσβείες.

Η κ Αγγέλατου ενημερώθηκε πλήρως για το στάδιο που δημιουργείται το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής στη διαδικασία της μετάκλησης και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα δοθούν σαφείς απαντήσεις για όλα αυτά τα θέματα.

Θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένο η Κυβέρνηση να θέσει σε άμεση προτεραιότητα την επίλυση όλων των επίμαχων ζητημάτων. Σε αντίθετη περίπτωση σύντομα όλοι οι αγρότες θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις (Γεν. Συνέλευση) που θα καθορίσουν τις εξελίξεις για το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας.

Εκ του ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γαϊτάνης Ιωάννης Βιαννιτάκης Μιχαήλ

Σχετικά Άρθρα

Μ. Σχοινάς: «Σημαντική συμφωνία για τη νέα ΚΑΠ 2028–2034 – Διατηρούνται τα βασικά εργαλεία εισοδηματικής στήριξης των αγροτών»

Σημαντική πολιτική συμφωνία για τον νέο κανονισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2028–2034 επιτεύχθηκε...

Γιάννης Ανδριανός: Υπεγράφη η κοινή απόφαση για τους δικαιούχους των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ)

Με απόφαση που συνυπογράφουν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Ανδριανός και ο...

Αγώνας δρόμου για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ στην Κρήτη

Σε ένα «παιχνίδι» με τον χρόνο και τις ημερομηνίες έχει καταλήξει το ζήτημα των...

Κρήτη: Γιατί ορισμένες ελιές μαυρίζουν πριν αρχίσει το λιομάζωμα;

Το φθινόπωρο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες περιόδους για τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης. Καθώς...

Παρέμβαση Ανεξάρτητων Βουλευτών της Αριστεράς με πρωτοβουλία Ζεϊμπέκ

Παρέμβαση Ανεξάρτητων Βουλευτών της Αριστεράς με πρωτοβουλία Ζεϊμπέκ: «Δέκα χρόνια μετά τις δεσμεύσεις του...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ