email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Ξεκολλάνε οι πληρωμές με εντολή Αυγενάκη, σταδιακά έως την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ολοκληρώνει την εκκαθάριση των πληρωμών των άμεσων ενισχύσεων και των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης όπως προβλέπονται στο άρθρο 75 του Καν. 1306/2013. 

Από το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου, ξεκινά η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών για τις ενισχύσεις της βασικής, του πρασινίσματος και των γεωργών νεαρής ηλικίας καθώς και οι πληρωμές των συνδεδεμένων καθεστώτων, Μικρών Νησιών Αιγαίου, των ειδικών ενισχύσεων, των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, της βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας και της εξισωτικής.

Συνολικά θα εκκαθαριστούν και θα πληρωθούν 56 καθεστώτα και ως εκ τούτου, λόγω του μεγάλου πλήθους των πληρωμών, οι πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα ολοκληρωθούν σταδιακά.

Το σύνολο των πληρωμών αφορά σε 630.000 δικαιούχους οι οποίοι μπορεί να είναι δικαιούχοι σε ένα ή και περισσότερα καθεστώτα. 

Το ύψος των πληρωμών θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Διοικητικές Πράξεις: Στην παρούσα πληρωμή θα συμπεριληφθούν τα ΑΦΜ που εμπλέκονται σε διοικητική πράξη των οποίων έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μηχανογραφικά από τον Οργανισμό. Για όσους δικαιούχους δεν συμπεριληφθούν σε αυτή την πληρωμή θα υπάρξει η δυνατότητα νέας συμπληρωματικής πληρωμής, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και με ακρότατο χρονικό σημείο την 15η Οκτωβρίου 2023.

Δεσμεύσεις Εθνικού Αποθέματος: Από τα 5.400 ΑΦΜ που έχουν δεσμευθεί για το Εθνικό Απόθεμα των ετών 2021-2022, δικαιολογητικά απόδειξης της νόμιμης κατοχής έχουν επισυνάψει 1.900 δικαιούχοι από τους οποίους θα συμπεριληφθούν στην παρούσα πληρωμή μόνο όσοι έχουν αξιολογηθεί θετικά κατόπιν ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν υπάρχει εκκρεμότητα στον έλεγχο νομιμότητας.

Σχετικά Άρθρα

Εξαρθρώθηκαν 2 εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση φυτοπροστατευτικών

Εξαρθρώθηκαν -2- εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση φυτοπροστατευτικών προϊόντων Συνελήφθησαν -4- άτομα, ενώ...

ΑΑΔΕ: Έως μέσα Ιουνίου οι αιτήσεις ΟΣΔΕ – Πότε θα πληρωθούν οι αγρότες

Πότε θα ανοίξουν οι πλατφόρμες της ΑΑΔΕ για λιπάσματα και de minimis στη μηδική...

Αποκάλυψη: Το πάρτι της απάτης συνεχίζεται σε ΟΠΕΚΕΠΕ – Καταγγελίες για οικογενειακές κομπίνες με ψεύτικα βόδια στα Φάρσαλα

Τέσσερις συγγενικές οικογένειες δηλώνουν πάνω από 2700 βόδια και καταγγέλλεται ότι δεν έχουν ούτε...

ΑΑΔΕ: Άνοιξε εκ νέου το σύστημα ΕΑΕ 2025 για διορθώσεις και υποβολή δικαιολογητικών

Άνοιξε εκ νέου το πληροφοριακό σύστημα υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) 2025 και...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στα θερμοκήπια της Ιεράπετρας – «Κανένα ρομπότ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον αγρότη»

 Πετάσης Νίκος Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η ρομποτική αλλάζουν σταδιακά το πρόσωπο της σύγχρονης γεωργίας,...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ