email:

info@agrocretanews.gr

Κυριακή, 16 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Συνελήφθη ο καταζητούμενος για το θερμοκήπιο με το χασίς

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, 24 Μαΐου, παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Φαιστού ο καταζητούμενος Μεσαρίτης για την υπόθεση των θερμοκηπίων με το χασίς.

Ήδη μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο του Ηρακλείου για να οδηγηθεί στην ανακρίτρια την Παρασκευή, 26 Μαΐου μαζί με τον αδελφό του και τον Πακιστανός «φύλακας» των φυτειών.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου, σε χωριό του δήμου Φαιστού στη Μεσαρά του Ηρακλείου. Δύο αδέρφια από χωριό φέρονται να εμπλέκονται σε σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών με εκατοντάδες δενδρύλλια χασίς σε θερμοκήπια.

Αστυνομικοί του Τμήματος Μοιρών που χειρίστηκαν την υπόθεση συνέλαβαν τον έναν εκ των δύο αδερφών, καθώς επίσης και έναν Πακιστανό, ο οποίος φέρεται να εκτελούσε χρέη φύλακα στα θερμοκήπια. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι συνολικά έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 750 δενδρύλλια χασίς καθώς και περίπου 50 κιλά αποξηραμένης κάνναβης, ενώ έχουν κατασχεθεί και περίπου 20.000 ευρώ σε μετρητά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα δενδρύλλια καλλιεργούνταν στα θερμοκήπια μαζί με φασολιές. Τα δύο αδέλφια ασχολούνται επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες και σύμφωνα με την αστυνομία είναι άνθρωποι με οικονομική άνεση, ενώ δεν είχαν απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν.

neakriti.gr

Σχετικά Άρθρα

Κλιματική κρίση: Όταν η οικονομία δουλεύει με το φεγγάρι – Το νυχτερινό «jet lag» της υπαίθρου

Η κλιματική κρίση δεν αποτελεί πλέον μια αφηρημένη επιστημονική προειδοποίηση για το μέλλον, αλλά...

Κρήτη: Οι εκτιμήσεις για τη νέα ελαιοκομική περίοδο

Οι ποσότητες του ελαιολάδου που μένουν στα αζήτητα, στις αποθήκες των κρητικών παραγωγών, δεν ξεπερνά τους...

Θεσμός για τη Βιάννο η 3η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου: Πλήθος κόσμου «αγκάλιασε» τους εκθέτες, γεύτηκε το ποιοτικό προϊόν και διασκέδασε με καλή μουσική

Με επιτυχία ολοκληρώνεται απόψε η 3η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στην Άνω Βιάννο, με...

«Ανάσα» για τους μικρούς αγρότες: Απαλλαγή από ελέγχους και κυρώσεις ΚΑΠ για κάτω από 100 στρέμματα

Δημήτρης Κανάκης Τι αποκαλύπτει επίσημο έγγραφο της Κομισιόν για τις εκμεταλλεύσεις έως 10 εκτάρια και...

Το μεγάλο ευρωπαϊκό παράδοξο στο αιγοπρόβειο κρέας

• Λιγότερα πρόβατα και αίγες, περισσότερες εισαγωγές – Σε κομβική θέση η ελληνική παραγωγή...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ