email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Αναβάθμιση των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης και διασύνδεσή τους με την τουριστική βιομηχανία

Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ελαιουργειο Αστερούσια ΑΕ στις Στάβιες για τα προβλήματα και τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υφυπυργου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη με τον Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, τον Πρόεδρο και περισσότερα από 100 μέλη του του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στελέχη του ΕΛΓΑ και τον Διευθυντή Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και φορείς του πρωτογενούς τομέα του νομού.

Μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει:

Μαζί με τον γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ, Χρήστο Γιαννακάκη, τον γ.γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, τον Διευθυντή Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Παππά, τον Σύμβουλο Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκο Δούκα και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Χαρουτούνιαν Σέρκο, ακούσαμε προσεκτικά τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.

Στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσιάστηκαν τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι προκλήσεις και οι προοπτικές για τους Νέους Αγρότες, η Βιολογική Γεωργία και τα μέτρα για την τόνωση του γεωργικού εισοδήματος και τη συνολικότερη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών.

Στόχος όλων μας αποτελεί η επίτευξη, μεταξύ άλλων, της αναβάθμισης και της προώθησης των αγροτικών προϊόντων του τόπου μας και η διασύνδεση τους με τα ξενοδοχεία και την τουριστική βιομηχανία γενικότερα.

Σχετικά Άρθρα

Σε αναμονή πληρωμών όσοι έκαναν δήλωση ΟΣΔΕ νωρίς

Όπως αναφέρουν πληροφορίες για αύριο Παρασκευή είναι προγραμματισμένη πληρωμή πρώτης δόσης για τη Βασική...

Ένωση Ηρακλείου: «Να ενταχθεί η Κρήτη στις περιοχές παραγωγής φέτας ΠΟΠ»

Επιστολή προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Κρήτης – «Η έλλειψη αιγοπρόβειου...

ΥΠΑΑΤ: Στη Νάξο το Σάββατο η 6η συνεδρίαση του Εθνικού Διαλόγου για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034

Στη Νάξο μεταφέρεται το Σάββατο 31 Οκτωβρίου ο Εθνικός Διάλογος για τη νέα Κοινή...

Στα ύψη η χονδρική τιμή ρεύματος τον Οκτώβριο – «Στροφή» στα μπλε τιμολόγια κάνουν οι καταναλωτές

Στα 190 ευρώ ανά μεγαβατώρα διαμορφώνεται η μέση χονδρική τιμή του ρεύματος τον Οκτώβριο,...

Ελαιόλαδο: Στα 4,10 ευρώ το αγουρέλαιο στη Σητεία – Η Κατερίνα Σπυριδάκη ζητά άμεσα μέτρα στήριξης

Νέα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η βουλευτής Λασιθίου...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ