email:

info@agrocretanews.gr

Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Σε οικονομική καταστροφή οδηγούνται οι αγρότες της Ιεράπετρας από την έλλειψη εργατών γης

Το ζήτημα των εργατών γης, αλλά και τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου κ. Ιωάννη Γαϊτάνη, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου κας Θεοδώρας Χριστοδούλου.

Ο κ. Γαϊτάνης ενημέρωσε διεξοδικά τον Δήμαρχο Ιεράπετρας για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του Συλλόγου αναφορικά με τo τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους εργάτες γης.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, στη συνέχεια, επεσήμανε τα εξής: «Η οικονομία του Δήμου Ιεράπετρας είναι άρρηκτα δεμένη με τον πρωτογενή τομέα. Η έλλειψη εργατών γης έχει ως συνέπεια ο αγροτο-κτηνοτροφικός κλάδος να βρίσκεται σε δυσμενή κατάσταση, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομία της περιοχής. Παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις τόσο στην αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στον νομό Λασιθίου, όσο και στις Ελληνικές Πρεσβείες ειδικά στο Πακιστάν και στην Ινδία.

Η αγροτική παραγωγή δεν μπορεί να περιμένει. Οι αγρότες μας δεν μπορούν να κάνουν άλλο υπομονή βλέποντας τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι και να οδηγούνται στην οικονομική καταστροφή και από την έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί ότι η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο έχει φτάσει σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο, οριακό σημείο.

Άμεσα, μαζί με τον κ. Γαϊτάνη θα επισκεφτούμε τα αρμόδια Υπουργεία. Στόχος μας είναι η επίλυση του προβλήματος της έλλειψης εργατών γης το συντομότερο δυνατόν».

Σχετικά Άρθρα

Ο Αθανάσιος Καββαδάς νέος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την ένταξη του βουλευτή Λευκάδας της ΝΔ, Αθανάσιου Καββαδά στο κυβερνητικό σχήμα ως νέος...

Αυτοκτόνησε 57χρονος αγρότης λόγω οικονομικών προβλημάτων

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία στο Κιλκίς,  καθώς ένας 57χρονος αγρότης, ιδιαίτερα...

Β. Κόκκαλης: «Αποτυχία της κυβέρνησης οι καθυστερήσεις στις αγροτικές ενισχύσεις»

Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα των καθυστερήσεων στις αγροτικές ενισχύσεις ο βουλευτής Λάρισας του...

Ηράκλειο: Τέλη Μαΐου έτοιμος ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών

«Η Κρήτη θα ζήσει χρόνια ακόμα με το μεταναστευτικό… Ευαγγελία Καρεκλάκη «Το μεταναστευτικό θα συνεχίσει να απασχολεί την Κρήτη για...

Αναφορά ΚΚΕ: Να αποζημιωθούν άμεσα οι αμπελοπαραγωγοί για τις ζημιές από την χαλαζόπτωση στο Ηράκλειο

Αναφορά για τον υπουργό αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την ΚΟ ΚΚΕ Ηρακλείου Αναφορά για...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ