email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 12 Ιουνίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Απόφαση – πρόκληση από ΥΠΑΑΤ για μείωση πλαφόν ειδικής βάμβακος

Σάλο έχει προκαλέσει στις τάξεις άλλων παραγωγικών τάξεων η απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, να μειώσει 30% το ύψος του πλαφόν που απαιτείται για να λάβουν οι βαμβακοπαραγωγοί την ειδική ενίσχυση (συνδεδεμένη) 2020.

Από τη μια οι βαμβακοπαραγωγοί πήραν λοιπόν παχυλές αποζημιώσεις και μάλιστα με ρυθμούς – εξπρές για τις ζημιές στα βαμβάκια από τον Ιανό (σε αντίθεση με άλλες περιοχές – καλλιέργειες – κλάδους) γιατί μείωθηκαν οι αποδόσεις τους κι από την άλλη το ΥΠΑΑΤ τους μειώνει σκανδαλωδώς και τα πλαφόν των αποδόσεων, με σαφή στόχο να αυξήσει όσους θα λάβουν συνδεδεμένη.

Την ίδια ώρα χιλιάδες κτηνοτρόφοι, ψάχνουν να βρουν μια πληρωμή της… προκοπής, αφού κάθε φορά που τους πληρώνουν το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, διαπιστώνουν καταχρηστικές παρακρατήσεις.

Το ερώτημα λοιπόν που γεννιέται τώρα είναι αν τα παρακρατηθέντα από τους κτηνοτρόφους χρήματα στις συνδεδεμένες, κατέληξαν σε… τσέπες βαμβακοπαραγωγών για λόγους ψηφοθηρικούς.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού, μειώνεται η ελάχιστη στρεμματική απόδοση για τη χορήγηση συνδεδεμένης ενίσχυσης για την καλλιεργητική περίοδο 2020 στο βαμβάκι, κατά 30%.

Η μείωση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιουργήθηκαν από τις καταστροφές που προκάλεσε ο «ΙΑΝΟΣ» αλλά και η υγειονομική κρίση του Covid-19.

Εμπράκτως το ΥΠΑΑΤ στέκεται για ακόμα μια φορά στο πλευρό των Ελλήνων Βαμβακοπαραγωγών.

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΑΑΤ: Ενημέρωση για την πορεία των επιζωοτιών, ευλογιάς αιγοπροβάτων και αφθώδους πυρετού

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει για την πορεία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων...

Γιάννης Ανδριανός: Ζητούμενο ένα νέο παραγωγικό παράδειγμα που θα διασφαλίζει προσιτή και ποιοτική τροφή για τον πολίτη

Γιάννης Ανδριανός: Ζητούμενο ένα νέο παραγωγικό παράδειγμα που θα διασφαλίζει προσιτή και ποιοτική τροφή...

Αθ. Καββαδάς στη Βουλή: 7,4 εκατ. ευρώ στη Μαγνησία για αποζημιώσεις και στήριξη κτηνοτρόφων που επλήγησαν από την ευλογιά

Αθ. Καββαδάς στη Βουλή: 7,4 εκατ. ευρώ στη Μαγνησία για αποζημιώσεις και στήριξη κτηνοτρόφων...

Αθ. Καββαδάς στη Βουλή: Νέα αποζημίωση 672.000 ευρώ για τα θανατωθέντα ζώα από επιζωοτίες – 238.766 ευρώ στη Θεσσαλία

Νέα οικονομική ενίσχυση για τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις επιζωοτίες ανακοίνωσε από το...

Μητσοτάκης: Είναι δύσκολη η μεταρρύθμιση, υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις στις πληρωμές, οι αγρότες μας έχουν ένα δίκιο να παραπονιούνται

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ