email:

[email protected]

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Επικοινωνία

[email protected]

Ανακοίνωση υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου για την υπόθεση διακίνησης Κρι-Κρι

Η ανακοίνωση υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου για την υπόθεση διακίνησης Κρι-Κρι τα έτη 2016, 2017 και 2018.

Συνέχεια στην υπόθεση διακίνησης Κρι-Κρι από τους Άγιους Πάντες της Κρήτης σε ιδιωτικό εκτροφείο της Κόνιτσας Ηπείρου, δίνουν με ανακοίνωσή τους, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου ύστερα από την πρωτόδικη καταδίκη συναδέλφου τους, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου, ο οποίος άσκησε ήδη έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου που του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών.

Στην ανακοίνωση, με αφορμή την κάλυψη της υπόθεσης από τοπικά μέσα της Κρήτης, υποστηρίζονται τα εξής:

«Στην ιστοσελίδα του neakriti.gr της 14ης/12/2022, αλλά και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ ΤV» αναφερθήκατε σε καταδίκη δασικού υπαλλήλου της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου για λαθραία διακίνηση προστατευόμενου είδους (κρητικού αιγάγρου) μέχρι τα Σκόπια και τη Βουλγαρία. Αποδώσατε σ’ αυτόν και κατ’ επέκταση στην Υπηρεσία του αήθεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που συνοδεύουν το παρόν, υπήρχαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσο και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Υπάρχουν, επίσης, οι αποδείξεις κατάθεσης των ποσών που αναλογούν στα σαράντα πέντε (45) ζώα που νόμιμα πωλήθηκαν, στον λογαριασμό του Πράσινου Ταμείου στην Τράπεζα του ΦΠΑ που αντιστοιχεί σ’ αυτά στον λογαριασμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει, πριν τη δημοσίευση ενός ρεπορτάζ (πόσο μάλλον όταν αποδίδονται τόσο σοβαρές κατηγορίες σε κάποιον) να ζητηθούν οι απόψεις όλων των πλευρών. Εσείς, δεν το πράξατε. Αποδώσατε κατηγορίες κατά του δασικού υπαλλήλου όπως σας τις μετέφεραν «οι δήθεν πληροφορίες σας».

Μπορείτε επίσης να διαπιστώσετε ότι τα ζώα που πωλήθηκαν από το εκτροφείο των «Αγίων Πάντων», το χρονικό διάστημα 2016-2018, ήταν από τον πλεονάζοντα πληθυσμό του.

Οι κατηγορίες κατά του υπαλλήλου της Δ/νσης Δασών Λασιθίου έχουν αποκλειστικό στόχο τη δυσφήμησή του και την εξόντωση ενός ανθρώπου που στη 40χρονη υπαλληλική σταδιοδρομία του, όταν έχει διαφορετική άποψη από αυτή των εκάστοτε διοικούντων, την εκφράζει πάντα επώνυμα και με παρρησία και όχι έρποντας και ανώνυμα, όπως κάποιοι άλλοι.

Το δικαστήριο που έγινε την 08η/12/2022 δεν έχει καμιά σχέση με το εκτροφείο θηραμάτων «Άγιοι Πάντες» του νομού Λασιθίου. Αφορούσε την κατάσχεση από επιχείρηση της ενδοχώρας του νομού (ECO PARK) ελαφιών και αιγάγρων, που είχαν εγκαταλειφθεί και ήταν σε άσχημη κατάσταση από την ασιτία.

Τα ελάφια μεταφέρθηκαν για περίθαλψη σε χώρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας. Η απόφαση του δικαστηρίου (η οποία δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί και κοινοποιηθεί) ήταν αρχικά τρεις μήνες με αναστολή-η οποία μετά από αίτηση του δασολόγου έγινε 8μηνη για να υπάρχει το δικαίωμα της έφεσης (η οποία έφεση ασκήθηκε αμέσως).

Αναφέρεται στη μεταφορά των ελαφιών σε χώρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας, που δεν είχε την άδεια να φιλοξενήσει (η άδεια του Κυνηγετικού Συλλόγου αφορά τη φιλοξενία και αναπαραγωγή μικρών ζώων –πέρδικες και λαγούς) και ότι δεν υπήρχε βεβαίωση του κτηνιάτρου του Δημοσίου για την ευζωία των κατασχεθέντων ζώων (η οποία υπήρχε στον σχετικό φάκελο).

Όμως οι ανώνυμοι πληροφοριοδότες, στην προσπάθειά τους να συκοφαντήσουν τον συγκεκριμένο υπάλληλο, εσκεμμένα διοχέτευσαν ψευδή στοιχεία.

Μετά απ’ όλα τα παραπάνω, ζητούμε την επανόρθωση και την ανάκληση όλων όσων μεταδόθηκαν ή γράφτηκαν για τον υπάλληλο της Δ/νσης Δασών Λασιθίου και είναι ψευδή, με τον ίδιο τρόπο που γράφτηκαν ή μεταδόθηκαν από εσάς. Σε διαφορετική περίπτωση μαζί με τον δασικό υπάλληλο που θα απαντήσει επώνυμα στα όσα γράψατε ή αναφέρατε τις επόμενες ημέρες, θα διεκδικήσουμε δικαστικά τη δικαίωση τη δική του και της Υπηρεσίας.

ΥΓ1: Αληθεύουν οι φήμες που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του αρμόδιου υπουργείου, ότι η καταγγέλλουσα Βουλγάρα δημοσιογράφος (η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διατηρεί στη Βουλγαρία ανταγωνιστική επιχείρηση με τον αγοραστή των αιγάγρων στην Κόνιτσα) έχει κάνει πρόταση να αγοράσει νησάκι ανοικτά της Μεθώνης του νομού Μεσσηνίας, προκειμένου να ιδρύσει εκτροφείο και πως η δυσφήμηση της Δασικής Υπηρεσίας και των υπαλλήλων της διευκολύνει τέτοιες κινήσεις;

ΥΓ2: Πώς θα αντιμετωπίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Επιθεώρηση Δασικής Πολιτικής της Κρήτης τον υπερπληθυσμό των αιγάγρων της νήσου Άγιοι Πάντες του νομού Λασιθίου που υπάρχει αυτή τη στιγμή και δημιουργεί τον κίνδυνο εξαφάνισης της χλωρίδας του νησιού;»

Υπάλληλοι της Δ/νσης Δασών Λασιθίου που συνυπογράφουν την ανακοίνωση για την υπόθεση διακίνησης Κρι-Κρι:

Γοργονοπούλου Παρασκευή-δασολόγος
Μπουτσάκη Ευθυμία-δασοπόνος
Μεραμβελιωτάκης Νικόλαος-δασοφύλακας
Χριστινάκης Εμμανουήλ-δασοφύλακας
Βενιτουράκης Στερεός-δασοφύλακας
Ξένος Μιχαήλ-δασοφύλακας
Μαρούδη Ελένη-δασολόγος (αποσπασμένη στο Δήμο Σητείας)
Μακρυδάκη Δέσποινα-συνταξιούχος δασοπόνος από τον Μάιο

kynigesia.gr

Σχετικά Άρθρα

Πέλλα, Ημαθία, Λάρισα: Πρωταθλητές στη… γκρίνια και στις αποζημιώσεις

Πήραν τα μισά λεφτά του ΕΛΓΑ αλλά και πάλι δεν είναι ικανοποιημένοι και θα...

10 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη-ιδού τα αποτελέσματα της εμμονικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα

Πνέουν μένεα αγρότες και κτηνοτρόφοι στο νησί με την κατατστροφική πολιτική στα θέματα του...

Αλλάζουν και πάλι τις επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

Πάλι αλλαγές στις συνθέσεις, τη λειτουργία και τις αμοιβές των μελών των επιτροπών εξέτασης...

ΑΤΕ Bank: “Σβήνονται” χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε αγρότες δανειολήπτες

«Λύση» στην δικαστική περιπέτεια πρώην αγροτών δανειοληπτών ήλθε να δώσει σημαντική απόφαση που εκδόθηκε...

“Έσπασε τη μπάνκα” η Κυβέρνηση με τις αυξήσεις στις συντάξεις ΟΓΑ-έδωσε 40 ολόκληρα ευρώ

Ούτε 1,5 ευρώ την ημέρα η αύξηση που στις συντάξεις άγγιξε τα 40 ευρώ...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here